Dronningen til gudstjeneste med plaster på nesen

Kong Harald og dronning Sonja gikk til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell første juledag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Kong Harald og dronning Sonja gikk til julegudstjeneste i Holmenkollen kapell første juledag. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Mange lurte på om dronning Sonja hadde falt og skadd seg da hun kom til gudstjenesten i Holmenkollen kapell med plaster på kinnet og nesen. Men plasteret skyldtes bare behandling for en gammel solskade, får NTB opplyst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Lommedalen kirke og Holmenkollen kapell fikk kongelig besøk første juledag. Mens prinsesse Märtha Louise med mann og barn besøkte sin lokale kirke, var den øvrige kongefamilien til stede ved gudstjenesten i kapellet ikke langt fra Kongsseteren.

Begge steder sto sognepresten i de respektive menigheter på kirketrappen for å ta imot sine prominente gjester. Og rammen rundt gudstjenesten kunne ikke vært bedre: snø, høy blå himmel og lav vintersol. Riktig slik vi ønsker det skal være i jula.

Tok en hvil

Prinsesse Ingrid Alexandra, med julepyntet, flettet hår, og prins Sverre Magnus kom sammen med foreldre og besteforeldre til kirken, mens storebror Marius trolig feiret jul hos sin fars familie. Familien på seks tok tradisjonen tro plass på første rad, like ved juletreet, som i Holmenkollen kapell er pyntet med internasjonale flagg i tillegg til norske.

Lilleprinsen virket litt trøtt etter julefeiringen kvelden før, så han tok seg like godt en liten hvil på pappas fang innimellom salmene. Vakker sang under gudstjenesten sørget Holmenkollen kammerkor for.

I og med at det fredag er ti år siden tsunamien i Sørøst-Asia, var denne hendelsen naturlig nok også et tema i sogneprest Jan-Erik Heffermehls preken. andre juledag skal kronprinsparet være til stede ved en minnehøytidelighet på Bygdøy, ved minnesmerket etter den tragiske hendelsen.

Lang tradisjon

Den kongelige tradisjonen med julegudstjeneste i Holmenkollen kapell går mange år tilbake. Noen år ble det vekslet mellom Asker kirke, da familien feiret jul på Skaugum, og etter at Holmenkollen kapell brente, var det Ris kirke som fikk kongelig besøk i julen.

Etter at prinsesse Märtha Louise og familien flyttet til Lommedalen, har de også brukt Lommedalen kirke. For noen år siden var også kongen og dronningen med her, da de var gjester hos Märtha og Ari i julen. Årets julegudstjeneste fra Lommedalen kirke ble for øvrig overført i NRK radio og TV.

I tillegg til prinsessen med mann og barn, var også Aris mor Marianne Behn og hans søster Anja Bjørshol med i følget.

Annerledes jul

For hele kongefamilien ble det en litt annerledes feiring i år, ettersom de i november mistet prinsesse Kristine, sin trofaste julegjest gjennom mange år. Den norskfødte tanten til kong Harald var gift med prins Carl, bror av kong Haralds mor, kronprinsesse Märtha.

I fjor tilbrakte kronprinsfamilien julen på hytta i Uvdal mens prinsesse Märtha Louise og familien var kongeparets gjester på Kongsseteren. Som i mange andre familier, byttes det gjerne på julefeiring hos de respektive foreldre/svigerforeldre i kongefamilien.

Personvernpolicy