Forblåst start på romjulen i nord

Det er ventet kraftig vind og snøfokk flere steder langs kysten første juledag. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)
Det er ventet kraftig vind og snøfokk flere steder langs kysten første juledag. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen (NTB scanpix)

Flere polare lavtrykk med sterk kuling, kan hende til og med liten storm, er ventet å nå kysten fra Lofoten og nordover til Troms første juledag. Det er også utstedt kulingvarsel mellom Halten og Rørvik.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kulingvarselet for deler av trøndelagskysten gjelder fra torsdag morgen, mens de polare lavtrykkene lenger nord først er ventet på ettermiddagen. Ifølge et OBS-varsel fra Meteorologisk institutt vil sistnevnte bringe med seg snøfokk og kraftige snøbyger i tillegg til den kraftige vinden.

Sjekk været der du er

Varselet gjelder Lofoten, Vesterålen og Troms, men det er uklart nøyaktig hvor det blir sterkest vind. Trolig blir dette rundt Andøya og Senja. Vinden ventes å ligge rundt nordvest.

Været kan gi lokalt vanskelige kjøreforhold. Det samme gjelder Saltfjellet, Salten og Ofoten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus