Drøyt fire års fengsel for vold og voldtekt

En 38 år gammel mann er i Kristiansand tingrett dømt til fengsel i fire år og to måneder for å ha kastet en annen mann ned en trapp og deretter brutalt voldtatt en kvinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Voldsepisoden skjedde etter en tur på byen i Lillesand i juli. Den nå dømte mannen og en bekjent ble med kvinnen og to av hennes venninner hjem, skriver VG. 38-åringen var innpåsliten og klengete og ga uttrykk for at han ville ligge med kvinnen, noe hun avviste. Hun gjorde de andre oppmerksomme på at hun ikke ønsket å være alene med 38-åringen.

Et par timer etter at venninnene dro hjemme, gikk kvinnen for å legge seg. 38-åringens bekjente gikk for å takke for festen, men 38-åringen kom etter, dro ham ut av rommet og kastet ham ned trappen. Han kastet mannen ut og låste døren.

Deretter gikk han opp og voldtok kvinnen flere ganger på brutalt vis, heter det i dommen.

– Trusselelementet i forkant var voldsomt, og kom uten foranledning, og omstendighetene kan slik sett delvis sammenlignes med en overfallsvoldtekt.

Retten trodde ikke på mannens forklaring om at sameleiet var frivillig og at han mistet den andre mannen da han skulle bære ham ut.

I tillegg til fengselsstraffen er 38-åringen dømt til å betale 150.000 kroner i erstatning til kvinnen og 15.000 kroner til mannen.

Personvernpolicy