«The Interview» tilgjengelig på nett

Komedien «The Interview», som gjør narr av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, ble onsdag kveld tilgjengelig på nettet for brukere i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Komedien ble tilgjengelig på flere plattformer mot betaling. You Tube tok 5,99 dollar for leie av filmen. I tillegg til Googles videotjeneste YouTube kan den omstridte filmen ifølge Sony også sees på Microsofts Xbox Video.

Les også: Over 200 amerikanske kinoer viser «The Interview»

Tirsdag ble det klart at 200 amerikanske kinoer har takket ja til å vise filmen, etter at Sony Pictures først hadde besluttet å avlyse den planlagte Nord-Amerika-premieren 1. juledag. Årsaken til avlysningen var at en gruppe hackere truet med å angripe kinoer som viste filmen. Sony ble nylig utsatt for et omfattende hackerangrep, som knyttes til nettopp «The Interview». Mange har gitt Nord-Korea skylden for angrepet og påfølgende lekkasjer av blant annet interne eposter.

– Gitt alt som har skjedd, ligger sikkerhetstanken langt fremme. Men etter å ha diskutert dette, er Sony og Google enige om at vi ikke kan sitte på sidelinjen og se på at en håndfull mennesker bestemmer hvor grensen for ytringsfrihet går i dette landet, sier Googles sjefjurist David Drummond.

Bakgrunn: – USA anklager Nord-Korea for Sony-angrep

Sony Pictures møtte motbør fra Hollywood og ytringsfrihetsaktivister for den opprinnelige beslutningen om ikke å vise filmen. Også USAs president Barack Obama var kritisk til avgjørelsen.

Personvernpolicy