Åpen for alle - alltid

Fange klatret over gjerde og rømte fra fengsel i Trøgstad

Artikkelen fortsetter under annonsen

En fange i Indre Østfold fengselsavdeling i Trøgstad stakk tirsdag av fra fengselet ved å klatre over et gjerde.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han er etterlyst av politiet, men han dukker nok opp, vi leter ikke aktivt etter ham. Det er ikke høyrisikofengsel, men det er ikke sikkert han får sitte der igjen om han ikke klarer å holde seg innenfor gjerdene, sier operasjonsleder Øystein Sjøtveit i Follo politidistrikt til NTB.

Han ble savnet under en opptelling i fengselet. Da de ansatte sjekket overvåkingsbilder, ble det oppdaget at han hadde klatret over et gjerde, skriver Nettavisen.

Fangen, en mann i 30-årene, anses ikke som farlig og hadde bare sittet ett døgn da han rømte. Mannen rømte Indre Østfold fengsel klokken 17.46 tirsdag ettermiddag.

Det er andre gang på kort tid at en innsatt rømmer fra dette fengselet. Den forrige gangen det skjedde var 12. desember. Også i dette tilfellet skal fangen ha kommet seg over et gjerde.

Indre Østfold fengsel har to avdelinger, én i Eidsberg og én i Trøgstad. Mens førstnevnte er et vanlig fengsel med høyt sikkerhetsnivå, er avdelingen i Trøgstad – som er en tidligere militærleir – et fengsel med lavt sikkerhetsnivå.