Båt funnet kantret utenfor Stavern

En kantret båt er funnet utenfor Stavern tirsdag formiddag. Mye tyder på at det er båten til mannen som er meldt savnet i området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Båten ble funnet av et Sea King-helikopter rundt klokken 10.20. Det får NTB bekreftet av Jan Lillebø i Hovedredningssentralen.

– Vi vet ikke om det er båten vi leter etter, men mye tyder på det. En redningsskøyte er på vei, og dersom vi får bekreftet at mannen ikke er om bord, vil vi bruke alle ressurser på å lete etter ham på land, holmer og øyer. Da er det eneste mulighet for at han har overlevd, sier Lillebø.

Tre redningsskøyter, båter fra Norges Røde Kors og en brannbåt søkte tirsdag formiddag etter mannen på Vestfold-siden av fjorden, mens to redningsskøyter søkte på Østfold-siden.

I tillegg søkte både politihelikopteret og et redningshelikopter etter mannen fra lufta, opplyser Hovedredningssentralen Sør-Norge på Twitter.

Tirsdag formiddag startet mannskaper også å lete etter mannen fra land, opplyser operasjonsleder Johannes Nysæter i Vestfold politidistrikt til Østlands-Posten.

Den savnede mannen dro ut i retning Svenner fyr for å trekke garn rundt klokken 15, skriver avisen. Det var en kamerat som meldte ham savnet da han ikke kom tilbake etter fisketuren.

Personvernpolicy