Veronica-saken: Fengslet for narkotika, ikke vold

I dette området ved Barsnesfjorden ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
I dette området ved Barsnesfjorden ble Veronica Heggheim Stegegjerdet funnet død. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Sogn tingrett mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke den siktede mannen i Veronica-saken for vold. Han holdes likevel i varetekt for besittelse av narkotika.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til politiets voldssiktelse er mannen i 40-årene siktet for å ha overdratt og vært i besittelse av narkotika til en verdi av 150.000 kroner.

Retten mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for dette. Etter et over fem timer langt fengslingsmøte besluttet retten mandag kveld at han derfor kan fengsles i fire nye uker med brev- og besøksforbud på grunn av faren for bevisforspillelse.

Ikke fengslet for vold

Samtidig understreker retten at det nå foreligger opplysninger som gjør at det ikke er skjellig grunn til å mistenke at han utsatte Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) for legemsbeskadigelse, slik politiet mener.

Bakgrunn: Narkomiljø rullet opp i Veronica-saken

– Det er gledelig å ha fått medhold i at det ikke er noen skjellig grunn til å mistenke min klient for legemsbeskadigelse av Veronica, sier mannens forsvarer, advokat Trygve Staff, til Bergens Tidende.

Stegegjerdet ble funnet død nær sitt hjem rett utenfor Sogndal 14. november i år.

Les også: Pågrepet for falsk forklaring etter dødsfall

Tidligere dømt

Den siktede mannen, som skal ha hatt et forhold til Stegegjerdet, ble pågrepet i slutten av november. Han ble først siktet for falsk forklaring og brudd på narkotikalovgivningen. Politiet har senere utvidet siktelsen til legemsfornærmelse eller legemsbeskadigelse.

Han har erkjent straffskyld for narkotikatiltalen, men retten mener forklaringen hans om hvordan han har mottatt stoffet, fremstår som lite troverdig.

Ifølge VG ble han i 2009 dømt til fengsel i 120 dager for blant annet vold mot politiet, for å ha tatt kvelertak på en kvinne og for å ha slått en mann. Han har også tidligere unnlatt å møte til soning.

Les også: Politiet: – Ikke klart svar om Veronicas død

Personvernpolicy