Søppelbil kjørte ned fotgjengere i Glasgow – seks døde

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seks mennesker omkom da en søppelbil mandag raste opp på fortauet og meide ned fotgjengere i sentrum av Glasgow i Skottland midt i julerushet. Åtte ble skadd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skotsk politi anslår at bilen kjørte en avstand på hele 300 meter på fortauet ved George Square, et travelt handleområde i den skotske byen.

Føreren av søppelbilen ble brakt til sykehus for behandling. Politiet vil ikke kommentere førerens tilstand, men tror hendelsen i 14.30-tiden mandag trolig var en tragisk ulykke.

– Med alle blålysene her kan folk bli redde, men det er en trafikkulykke. Vi tror ikke det er noe annet, sa en innsatsleder i Glasgow-politiet til Sky News.

Politiet ber mandag kveld om hjelp i etterforskningen, og ber publikum som har bilder eller video fra hendelsen, sende det inn til etterforskerne.

Les også: Mann kjørte ned gjester på julemarked i Frankrike

Høy fart

Flere personer lå igjen på bakken etter at søppelbilen raste opp på fortauet i høy fart midt i julerushet, ifølge øyevitner. Seks mennesker var mandag kveld bekreftet omkommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Åtte personer får behandling for skadene på tre sykehus i Glasgow, opplyser skotsk politi på Twitter.

Til BBC sier flere av dem som så hendelsen, at det virket som føreren mistet kontrollen over søppelbilen. Andre øyevitner beskriver at føreren satt sammensunket over rattet.

– Hjerteinfarkt

Restauranteier George Smith sier til kanalen at han hørte at sjåføren hadde fått et hjerteinfarkt.

Anjan Luthra, som jobber ved George Square, sier til kanalen at han var ute til lunsj da han plutselig hørte flere skrike.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg gikk ut av butikken og rett overfor meg så jeg en veldig tung søppelbil meie ned kropper på asfalten, sier han.

– 100 kilometer i timen

Søppelbilen kjørte nordover på Queen Street da den traff en fotgjenger, ifølge politiet. Den fortsatte deretter nedover veien, kjørte opp på fortauet og meide ned flere personer før den kolliderte inn i et hotell.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tror jeg kom dit idet ambulansene kom. Det lå julegaver strødd utover hele gaten, sier et øyenvitne til BBC.

En annen forteller til Sky News at han tror lastebilen kjørte i over 100 kilometer i timen.

Cameron informert

George Square ble sperret av etter hendelsen, og ambulansepersonell drev førstehjelp på stedet. Flere av dem som ble truffet av lastebilen, ble trolig kastet 15 meter bortover gaten, ifølge Sky News.

Storbritannias statsminister David Cameron skriver på sin Twitter-profil at han er informert om hendelsen.

– Jeg har blitt brifet om den store ulykken i Glasgow. Mine tanker går til familiene til de involverte og nødetatene, skriver han.