22-åring siktet for vold og voldtekt av mor og datter

En 22 år gammel mann er varetektsfengslet i to uker, siktet for grov vold mot en 88 år gammel kvinne i Skien og for å ha voldtatt hennes datter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet brøt mannen seg inn hos den 88 år gamle kvinnen i Skien natt til søndag, og utsatte henne for grov vold.

Ringte datteren

– Kvinnen skal ha varslet datteren sin på 68 år, som straks dro for å hjelpe. Datteren skal da ha blitt voldtatt og utsatt for grov vold av mannen, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt til NRK.

Mannen ble pågrepet av politiet senere samme natt. Han har forklart at han hadde vært på en fest tidligere på dagen, og ikke husker hva som skjedde etter at han forlot festen.

– Han erkjenner ikke straffskyld. Utover det ønsker jeg ikke å si noe om saken, sier mannens forsvarer, advokat Reidar Steinsvik, til NTB.

Alkohol

– Det er helt klart at han var påvirket av alkohol, og det er tatt prøver for å avdekke om det også har vært annen type rus inne i bildet, sier Borgen.

Han ba Nedre Telemark tingrett om å varetektsfengsle 22-åringen i fire uker mandag. Han ble imidlertid kun fengslet i to uker.

– Vi ønsker å fengsle ham av hensyn til etterforskningen og av fare for bevisforspillelse. Vi får se om to uker om det er grunnlag for å forlenge fengslingen ytterligere, sier Borgen til NTB.

Personvernpolicy