Regjeringens endring av Arbeidsmiljøloven:

Robert Eriksson tror ikke 25 prosent blir midlertidig ansatt

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) med statssekretær Kristian Dahlberg Hauge hakk i hæl, legger fram forslag om endringer i arbeidsmiljøloven i Regjeringskvartalet i Oslo 12. desember. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (FrP) med statssekretær Kristian Dahlberg Hauge hakk i hæl, legger fram forslag om endringer i arbeidsmiljøloven i Regjeringskvartalet i Oslo 12. desember. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Regjeringens forslag om 15 prosent midlertidig ansettelser i tillegg til dagens midlertidige, kan gjøre en fjerdedel av oss til midlertidig ansatte, advarer LO.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hva sier den politiske ledelsen i Arbeids- og sosialdepartementet om LOs regnestykke?

Statsråd Robert Eriksson (Frp) fremmer et omstridt forslag om å la inntil 15 prosent av de ansatte i en virksomhet få midlertidig kontrakt selv om arbeidet har varig karakter.

Fra før er rundt 10 prosent av arbeidsstyrken i dag midlertidig ansatt ut fra det som er lovlig etter nåværende lov, påpeker LO.

Departementet opplyser at midlertidig ansatte ifølge SSBs arbeidskraftsundersøkelse for tredje kvartal 2014 utgjør 8,5 prosent av alle ansatte. Årsgjennomsnittet for 2013 var 8,3 prosent.

Les også: Går til storstreik mot en fjerdedel midlertidig ansatte

Midlertidig ett år av gangen

Statssekretær Kristian Dahlberg Hauge (Frp) i Arbeids- og sosialdepartementet går ikke god for LOs regnestykke.

– I det fremlagte forslaget er det i tillegg til en kvote også lagt inn begrensning i form av 12 måneders karantene for arbeidsoppgaver utført av midlertidige ansatte der engasjementet ikke videreføres i form av fast stilling, skriver han i en epost til ABC Nyheter.

– Dette gjør at varige oppgaver over tid ikke kan utføres av midlertidige ansatte. LOs påstand om at hver fjerde tilsatte kan risikere å være midlertidig ansatt, er derfor overhodet ikke reell, legger Dahlberg Hauge til.

Hans resonnement innebærer altså at en bedrift kan ha 15 prosent midlertidig ansatte i varige jobber. Men etter ett år må de samme jobbene i firmaet besettes av fast ansatte.

Det går ikke fram om samme virksomhet kan hyre inn 15 prosent midlertidig ansatte på andre oppgaver.

Bemanningsbyråer i tillegg

– Vårt forslag er innrettet med disse begrensningene for å sikre at hovedregelen i norsk arbeidsliv fortsatt skal være faste stillinger, samtidig som vi tilrettelegger for at midlertidige stillinger kan fungere som et springbrett inn i arbeidslivet for mange av dem som i dag står på utsiden av arbeidslivet, skriver Kristian Dahlberg Hauge.

Departementet bekrefter at regjeringens nye kvote kommer i tillegg til midlertidige ansettelser i de situasjonenene der det kan ansettes midlertidig i dag.

I LO skaper det ekstra bekymring at innleid arbeidskraft fra bemanningsbyråer kan komme i tillegg til de midlertidige ansatte i en bedrift.

I bemanningsbyråene kan folk formelt sett ha fast ansettelse, men være betalt bare i perioder hvor de er utleid.

– Innleide arbeidstakere faller utenfor beregningsgrunnlaget, bekrefter Arbeids- og sosialdepartementet i eposten.

Feil å påberope seg folket

Da statsminister Erna Solberg talte til fagorganisasjonen Unio, hevdet hun at endringene regjeringen ønsker å gjennomføre i Arbeidsmiljøloven, var det folk hadde stemt på ved stortingsvalget i fjor høst.

Nå viser en meningsmåling utført for Klassekampen at 62 prosent av oss er imot oppmykingen av anledningen til midlertidig ansettelser.

Et enda større flertall av topplederne mener at dagens Arbeidsmiljølov er fleksibel nok.

Les: Åtte av ti toppledere fornøyd med arbeidsmiljøloven

«Dette har det norske folk faktisk stemt for», sa stats­minister Erna Solberg då ho talte til arbeidstakar­saman­slutninga Unio sist veke. - See more at: http://klassekampen.no/article/20141220/ARTICLE/141229992#sthash.CErdTLEs.dpuf

Personvernpolicy