Åtte barn funnet drept i bolighus:Australia dypt rystet over barnedrap

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er tause om hva de tror har skjedd etter at åtte barn ble funnet drept i et bolighus i Cairns i Australia annet enn at ingen mistenkte er på frifot. Barnas mor ligger skadd på sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Barna, som var i alderen 18 måneder til 15 år, skal ha blitt drept med kniv.

– Slik situasjonen er nå, er det ingen grunn til at folk skal være urolige, utover det at dette er en tragisk hendelse, sa politiinspektør Bruno Asnicars på en pressekonferanse fredag ettermiddag lokal tid.

– Vi har foreløpig ingen formelt mistenkte, la han til.

Mor til syv av barna

Politiet rykket ut til Cairns-forstaden Manoora like før klokken 11.30 fredag formiddag da de fikk melding om at en kvinne var alvorlig skadd. I huset fant de åtte døde barn.

En 34 år gammel kvinne er brakt til sykehus med skader. Politiet opplyser at kvinnen er mor til syv av de åtte barna. Hvem det åttende barnet er og hvilken forbindelse det har til familien, er ikke kjent.

Kvinnen ble brakt til sykehus og tilstanden hennes er stabil. Hun bistår nå politiet i etterforskningen, opplyser politiet videre.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 13 år gammel nabo forteller ifølge avisen Cairns Post at moren til de døde barna virket ustabil og hadde oppført seg merkelig dagen før barna ble funnet drept. Politiet har ikke kommentert denne opplysningen.

Funnet av storebror

Flere medier melder at barna ble knivstukket, men politiet har ikke bekreftet opplysningen. Lokalavisen Cairns Post skriver at barna skal ha blitt knivstukket og kvalt.

Tragedien ble oppdaget da barnas 20 år gamle storebror kom hjem og fant sine brødre og søstre døde, melder det australske nyhetsbyrået AAP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er bare ikke til å tro. Jeg fikk akkurat vite om de stakkars barna, sier en kusine av den 34 år gamle kvinnen til AAP.

Sky News melder at en stefar også skal ha bodd i huset, men at det ikke er kjent hvor han befinner seg.

Abbott: – Ubeskrivelig forbrytelse

Tragedien er den andre som rammer Australia på under en uke. Mandag endte en dramatisk gisselsituasjon i Sydney med at to gisler ble drept i tillegg til gisseltakeren selv.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Tony Abbott omtaler tragedien i Cairns som hjerteskjærende.

– Enhver forelder må kjenne på sorgen over det som har skjedd. Dette er en ubeskrivelig forbrytelse. Over hele landet kommer det til å felles tårer og bes bønner for disse barna i kveld, sier Abbott.

Politiet var imidlertid raskt ute med å understreke at fredagens hendelse ikke er en terrorhandling.

Politiet har kontroll

– Situasjonen er under god kontroll. Ingen andre i nærmiljøet bør ha grunn til bekymring, sier politiinspektør Bruno Asnicar.

Det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet, påpeker han.

– Ingen får tilgang til åstedet før våre kriminalteknikere er ferdige, og før det er gjort, er vi ikke i stand til å fastslå noe, sier Asnicar.

Australske medier melder at forstaden Manoora er beryktet blant innbyggerne for å ha en høy kriminalstatistikk, og at det overveldende flertallet av forstadens befolkning er urinnvånere.

Se intervjuet med etterforsker Bruno Asnicar i Cairns her: