Solberg mener demokratiet er styrket

Forhandlingene i Stortinget denne høsten vitner om et styrket demokrati i Norge, mener statsminister Erna Solberg (H).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg mener det er en styrke for demokratiet at Stortinget faktisk gjør endringer og kan gjøre endringer på et regjeringsopplegg, at det ikke er så finforhandlet som det var i åtte år under den rødgrønne regjeringen, sa statsministeren da hun var gjest i Politisk kvarter på NRK P2 onsdag morgen.

– Det som er viktig, er at organisasjoner og andre som mener noe ikke er riktig i et budsjett, som ønsker endringer i et forslag vi fremmer, har en reell mulighet i en åpen arena til å påvirke resultatet, sa statsministeren.

Les også: PST-sjef: – Vanskelig å avdekke overvåkingsutstyret

Ifølge Solberg er grunnen til dette at Stortingets behandling av forslagene regjeringen fremmer, nå er reell, mens de rødgrønne i stor grad avgjorde sakene gjennom forhandlinger bak lukkede dører.

At hennes eget førstevalg er en flertallsregjering, mener hun ikke forandrer på dette. Men budsjettforhandlingene i høst viser likevel at Høyre og Frps støttepartier Venstre og KrF bør trekkes tidligere inn i budsjettprosessen, ifølge Solberg. Det skyldes blant annet et behov for å flytte søkelyset over til hva man er enig om, heller enn hva man er uenig om.

– Det man er enig om, forsvinner litt når det oppstår debatt om hva man er uenig om.

Les også: Ny måling: Ap befester posisjonen over 40 prosent

Personvernpolicy