Viggo Kristiansen får ikke gjenopptatt saken sin

Viggo Kristiansen får ikke gjenopptatt saken sin
Viggo Kristiansen får ikke gjenopptatt saken sin
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnedrapsdømte Viggo Kristiansen har nok en gang fått avslått sin begjæring om gjenopptakelse av Baneheia-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viggo Kristiansen ble i 2002 dømt til 21 års forvaring, mens medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til fengsel i 19 år for å ha drept Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand.

Kristiansen har gjentatte ganger forsøkt å få saken gjenopptatt, men har også denne gangen fått avslag, skriver Fædrelandsvennen.

Fjerde begjæring

Gjenopptakelseskommisjonen forkastet tidligere i desember den siste begjæringen fordi den «åpenbart ikke kan føre frem».

– Det kan ikke ses at det i begjæringen eller i saken for øvrig foreligger forhold som tilsier at vilkårene for gjenåpning er til stede, uttaler kommisjonen.

 Viggo Kristiansen ble i 2000 siktet og senere dømt for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i Kristiansand. Arkivfoto: Photoline (Scanpix) Viggo Kristiansen ble i 2000 siktet og senere dømt for drapene på Lena Sløgedal Paulsen og Stine Sofie Sørstrønen i Baneheia i Kristiansand. Arkivfoto: Photoline (Scanpix)

Dette er fjerde gang Viggo Kristiansen begjærer gjenåpning av saken sin. Også i juni 2010, september 2010 og i desember i fjor fikk han avslag. To av disse avgjørelsene ble påklaget, men heller ikke klagene ble tatt til følge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil ikke prøveløslates

I den siste begjæringen hadde Kristiansen anført at det ble begått straffbare handlinger fra politiets side under etterforskningen, at det forelå nye omstendigheter og bevis og nye opplysninger knyttet til Andersens forklaringer. Kristiansen har også stilt spørsmål ved habiliteten til et av jurymedlemmene som avgjorde skyldspørsmålet i lagmannsretten i 2002.

Viggo Kristiansen uttalte i et intervju med P4 i november at han ikke kommer til å begjære seg prøveløslatt fordi han mener det vil innebære at han godtar dommen.

– Jeg sitter her i 20 år. Jeg sitter her i 30 år. Sannheten skal frem. Jeg kommer aldri til å innrømme noe jeg ikke har gjort, sa han da.

Familiene til de to jentene som ble drept har uttrykt stor fortvilelse over Kristiansens gjentatte forsøk på å renvaske seg.