Ny måling: Ap befester posisjonen over 40 prosent

Ap får en oppslutning trygt over 40-prosentstreken i en ny måling. Foto: NTB scanpix.
Ap får en oppslutning trygt over 40-prosentstreken i en ny måling. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet ville nær sagt egenhendig ha sikret rødgrønt flertall hvis en ny meningsmåling torsdag hadde vært valgresultat.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sammen ville Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV fått 51,5 prosent av stemmene hvis desembermålingen som Respons har utført for Aftenposten og Bergens Tidende hadde vært valgresultat.

Problemet for de rødgrønne er at SV ligger stabilt på 3,5 prosent, hvilket er under Stortingets sperregrense.

Sp går fram 0,6 prosentpoeng til 6 prosent, mens Ap gjør et solid byks på hele 5,8 prosentpoeng til 42 prosent fra novembermålingen.

Les også: Måling: Frp fortsetter å tape oppslutning

Det samsvarer godt med bildet som dannes av en rekke meningsmålinger de siste månedene, der Ap får en oppslutning trygt over 40-prosentstreken.

Partiet stjeler hopetall av regjeringspartienes velgere, men synes også å ha rappet en del av SVs.

– Det er et høyt nivå som er bekreftet på alle målinger den siste måneden. Det er et uttrykk både for at folk går fra noe, og går til noe. De går fra en regjering som møter motstand og til dels kraftige reaksjoner på politikk som gir økte forskjeller, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til Aftenposten.

Høyre og Fremskrittspartiet får en oppslutning på henholdsvis 22 (-1,8 prosentpoeng) og 10,1 (-1,1) prosent, mens støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti får 5,1 (-1,9) og 6,1 prosent (-1,1). Miljøpartiet De Grønne får 3,4 prosent (-0,2).