Måling: Frp taper oppslutning

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen må se partiet falle på enda en måling. Foto: NTB scanpix.
Finansminister og Frp-leder Siv Jensen må se partiet falle på enda en måling. Foto: NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nok en gang taper Fremskrittspartiet oppslutning og ser 10-tallet på en ny meningsmåling.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Frp har falt fra 14,3 prosent oppslutning i september til 10,2 prosent i desember, ifølge målingen som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Fra november til desember var partiets ned 1,1 prosentpoeng.

Bernt Aardal, professor og valgforsker ved Universitetet i Oslo, mener den rimeligste forklaringen på tilbakegangen er misnøye med statsbudsjettet som ble lagt fram i oktober.

– Partiene har falt markant etter at statsbudsjettet ble lagt fram, og det går et klart skille mellom september og oktober, påpeker han.

Les også: Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

I samme periode har Ap gått fra 34,8 prosent til 41,8 prosent i oppslutning, mens det fra november til desember var tilbake 0,3 prosentpoeng.

Venstre er også blant partiene i motgang, selv om partiet er tilbake over sperregrensen. Hver femte Venstre-velger har forlatt partiet til fordel for Arbeiderpartiet. På den nye målingen får Venstre 5 prosent oppslutning, fram 1,2 prosentpoeng fra november.

For de andre partiene viser målingen at Høyre nå får 22,3 prosent (+0,3), SV 3,5 prosent (-0,3), KrF 5,6 prosent (-0,3), Sp 5,6 prosent (+0,4), Rødt 1,1 prosent (-0,2) og Miljøpartiet De Grønne 4,2 prosent (+0,7).