Meny

Måling: Frp taper oppslutning

Finansminister og Frp-leder Siv Jensen må se partiet falle på enda en måling. Foto: NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en gang taper Fremskrittspartiet oppslutning og ser 10-tallet på en ny meningsmåling.

Frp har falt fra 14,3 prosent oppslutning i september til 10,2 prosent i desember, ifølge målingen som Opinion har gjort for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB). Fra november til desember var partiets ned 1,1 prosentpoeng.

Bernt Aardal, professor og valgforsker ved Universitetet i Oslo, mener den rimeligste forklaringen på tilbakegangen er misnøye med statsbudsjettet som ble lagt fram i oktober.

– Partiene har falt markant etter at statsbudsjettet ble lagt fram, og det går et klart skille mellom september og oktober, påpeker han.

Les også: Høyre kraftig tilbake på Oslo-måling

I samme periode har Ap gått fra 34,8 prosent til 41,8 prosent i oppslutning, mens det fra november til desember var tilbake 0,3 prosentpoeng.

Venstre er også blant partiene i motgang, selv om partiet er tilbake over sperregrensen. Hver femte Venstre-velger har forlatt partiet til fordel for Arbeiderpartiet. På den nye målingen får Venstre 5 prosent oppslutning, fram 1,2 prosentpoeng fra november.

For de andre partiene viser målingen at Høyre nå får 22,3 prosent (+0,3), SV 3,5 prosent (-0,3), KrF 5,6 prosent (-0,3), Sp 5,6 prosent (+0,4), Rødt 1,1 prosent (-0,2) og Miljøpartiet De Grønne 4,2 prosent (+0,7).

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus