Meny

Sakkyndige: TV-danser har psykopatiske trekk

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De sakkyndige mener en voldtektstiltalt TV-danser (37) har gjennomgående psykopatiske trekk. Det kom fram i Oslo tingrett onsdag.

Den 37 år gamle mannen, som er tiltalt for å ha voldtatt åtte kvinner og for voldtekt og grov mishandling av sin tidligere samboer, har blitt vurdert av sakkyndige.

I Oslo tingrett onsdag ble det kjent at de mener 37-åringen har psykopatiske trekk som at han er overfladiskhet, manglende anger, uansvarlighet og antisosial atferd, skriver VG.

37-åringen er blitt målt ut fra en skala der toppscore er 24.

– Totalt scorer observanden 16, som indikerer tilstedeværelsen av psykopatiske trekk. Legges de fornærmedes forklaringer til grunn, scorer han 21, og fremstår med gjennomgående psykopatiske trekk, sa psykologspesialist Arne Mathisen Guldvog i Oslo tingrett.

Les også: TV-danser nekter skyld for ni voldtekter

Personer som scorer 19 eller høyere, vurderes som psykopater. Den tiltalte ristet på hodet flere ganger da han hørte de sakkyndiges vurdering.

Mannens forsvarer Djordje Borojevic ønsket overfor VG ikke å kommentere de sakkyndiges konklusjoner.

Påtalemyndigheten har varslet en påstand om 15 års forvaring for 37-åringen, som nekter straffskyld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus