Monacos fyrstinne har født tvillinger

Det ble onsdag kveld skutt med kanoner utenfor fyrstepalasset i Monaco for å feire at fyrsteparet har fått tvillinger og en tronarving. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.
Det ble onsdag kveld skutt med kanoner utenfor fyrstepalasset i Monaco for å feire at fyrsteparet har fått tvillinger og en tronarving. Foto: Eric Gaillard / Reuters / NTB scanpix.

Monacos fyrstepar har fått tvillinger, ei jente og en gutt. Dermed har det lille fyrstedømmet fått en tronarving.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er de første barna til fyrst Albert II (56) og hans kone fyrstinne Charlene (36). Albert har imidlertid to barn fra før av, men begge ble født utenfor ekteskap og har dermed ingen rett til å arve tronen.

Gutten Jacques blir den første i arverekken til tross for at jenta Gabriella ble født først. Barnas kjønn er blitt holdt hemmelig under hele graviditeten, selv for fyrst Albert.

Han har imidlertid sagt at hvis det ble en gutt og ei jente, så ville gutten bli tronarving.

Les også: Monacos fyrstepar venter barn

Toppidrettsutøver

Tvillingene ble født på Princess Grace Hospital i Monaco, sykehuset som er oppkalt etter fyrstens avdøde mor.

Gabriella Therese Marie kom til verden klokka 17.04. To minutter senere ble Jacques Honoré Rainier født, opplyser fyrstedømmet i en pressemelding onsdag kveld. Begge barna og moren deres har det bra, ifølge meldingen.

Albert giftet seg i 2011 med sørafrikanske Charlene Wittstock som er 20 år yngre enn ham. Wittstock deltok på hjemlandets OL-lag i svømming i Sydney i 2000.

Kabinansatt

Albert overtok tronen etter sin far Rainier i 2005. Hans to tidligere barn er en 22 år gammel datter og en 11 år gammel sønn.

Datteren Jazmin fikk han med den tidligere servitøren Tamara Rotolo. Han nektet lenge for at han var faren, inntil DNA-tester viste at han ikke kunne fraskrive seg farskapet.

Sønnen Alexandre Coste fikk han etter å ha hatt et forhold med Nicole Coste, en tidligere flyvertinne.

Monaco er et av verdens minste land og har rundt 30.000 innbyggere.