Meny

Rundt 400 reddet av spansk skip i Middelhavet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I alt 408 flyktninger, de fleste syrere, er reddet etter at båten deres har drevet rundt i Middelhavet i seks dager, opplyser spanske myndigheter.

Båten ble innhentet av et spansk forskningsskip om lag 150 nautiske mil øst for den sicilianske havnebyen Augusta tirsdag. Skipet tok om bord i alt 194 flyktninger, deriblant 61 barn og 54 kvinner, som straks fikk vann, juice, frukt, yoghurt og tepper.

– De viste tegn på dehydrering, men var for øvrig ved god helse, sier kapteinen Maria Angeles Campos.

De andre flyktningene ble reddet av et islandsk fartøy, som deltar i EU-operasjonen Triton, og som skal hjelpe Italia med å håndtere de mange tusen flyktningene som forsøker å nå Europa sjøveien.

I år har minst 3.419 personer omkommet i Middelhavet idet de var på vei fra Nord-Afrika til Europa. Over 207.000 mennesker har forsøkt seg på den farlige reisen siden begynnelsen av året. Det er tre ganger så mange som i 2011, da 70.000 mennesker krysset havet, noe som den gang var ny rekord.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus