Meny

Storbritannia fikk hjelp til ubåt-jakt

Bare én måned etter at ubåt-jakten ble avsluttet i den svenske skjærgården, melder britiske myndigheter om en ny ubåt-jakt utenfor kysten av Skottland. Her er Korvetten HMS Stockholm under søket i Nämdöfjärden i slutten av oktober. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannia fikk hjelp av NATO da periskopet til en ubåt ble observert utenfor kysten av Vest-Skottland forrige måned.

Bare en måned etter at det svenske forsvaret avsluttet en omfattende ubåt-jakt i den svenske skjærgården, melder tidsskriftet Aviation Week at det har vært en ny ubåt-jakt i britisk farvann.

Det britiske forsvarsdepartementet bekrefter at NATO har vært involvert i operasjonen, men vil ikke gi flere detaljer.

Et periskop ble observert i farvannet hvor den britiske marinen normalt stiger opp til overflaten når de går inn eller ut fra den britiske atomubåtbasen i Faslane.

Patruljeringsfly fra Frankrike, USA og Canada skal ha vært involvert i søket, som pågikk i slutten av november og i begynnelsen av desember.

Nyheten om operasjonen, som først ble publisert i Aviation Week, kommer midt i en periode med økende spenning mellom Vesten og Russland i forbindelse med Ukraina-krisen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus