Meny

Vandalisme etter NRK-dokumentar

Skadeverket på Pelsverkstedet i Kongsberg natt til onsdag blir nå etterforsket av politiet. Foto: Lars Bryne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bedriften Pelsverkstedet i Kongsberg fikk ruta knust natt til onsdag.

Det var etterlatt en lapp utenfor døra til bedriften der det stod «Fuck pelsdyrindustri» og «Takk NRK», med tydelig henvisning til en omstridt dokumentar om pelsindustrien samme kanal sendte tirsdag kveld.

– Vi så denne dokumentaren vi også, og jeg er selv forferdet over enkelte ting som kom fram her. Jeg er selv fra gård. Folk som driver med dyr oppfører seg ikke slik. De fleste passer veldig godt på dyra sine, sier Knut Poverud ved Pelsverkstedet til Laagendalsposten. Han har vært buntmaker siden 1949, og mener NRKs dokumentar viser «sorte får» i bransjen.

Denne lappen ble etterlatt utenfor døra til bedriften. Foto: Lars Bryne.Denne lappen ble etterlatt utenfor døra til bedriften. Foto: Lars Bryne.

– Slik jeg ser det etter mange år i faget, så kan jeg ikke forstå slikt dyrehold er forsvarlig rent økonomisk engang, sier Poverud til Laagendalsposten.

Les også: Pelsbønder kan få milliarder i erstatning dersom bransjen avvikles

Han understreker at Pelsverkstedet i Kongsberg ikke driver med pels fra burdyr.

– Det vi produserer er saueskinn som er et avfallsprodukt, noe jeg mener det er synd å ikke utnytte, sier han til lokalavisen.

– Vi reparerer riktignok eldre pelsverk, men det er en idé om gjenbruk, sier han.

Bortsett fra det knuste vinduet ble det ikke gjort skade i selve verkstedet. Saken vil bli anmeldt, opplyser innehaverne.

Bakgrunn: Listhaug reagerer sterkt på dokumentar om pelsdyr

NRKs Lars Kristiansen, redaktør for dokumentar og samfunn, reagerer på at den som har drevet ruteknusing takker NRK. Dokumentaren «Pels» som ble sendt på NRK Brennpunkt i går avdekket kritikkverdige forhold på norske pelsdyrgårder.

– Vi synes det er forkastelig at noen bruker dokumentaren som påskudd for å drive hærverk. Dette tar vi selvsagt sterk avstand fra, sier Kristiansen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus