Meny

– Palestinsk minister slått i hjel av israelske soldater

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Palestinas president Mahmoud Abbas fordømmer drapet på en palestinsk minister, som mistet livet etter å ha blitt banket opp av israelske soldater på Vestbredden.

– Dette er en barbarisk handling som vi verken kan være stille om eller akseptere, sier Abbas i en kunngjøring onsdag og legger til at han vil sørge for at «nødvendige skritt blir tatt» etter at saken er etterforsket.

Ziad Abu Ein, som var minister uten portefølje i den palestinske regjeringen, døde etter å ha blitt slått ned av israelske soldater onsdag. Basketaket skjedde i forbindelse med en demonstrasjon i byen Turmusiya på Vestbredden.

Ifølge palestinske sikkerhetskilder slo de israelske soldatene Ein gjentatte ganger på overkroppen med geværkolbene sine.

En israelsk militærtalskvinne sier Israel skal se på hendelsen, men hun vil ikke kommentere saken ytterligere.

Døde i ambulansen

Ein, som var i 50-årene, var ansvarlig for saker som gjaldt israelske bosetninger på Vestbredden og problemer knyttet til sikkerhetsmuren som Israel har bygget gjennom palestinske områder.

Han var bevisstløs da han ble båret inn i en ambulanse, men døde før ambulansen nådde fram til sykehus i Ramallah, ifølge øyenvitner og sykehuskilder.

– Han døde etter å ha blitt slått kraftig i brystet, opplyser en lege ved sykehuset.

Tumultene oppsto mens Ein og om lag 300 andre palestinske og utenlandske aktivister deltok i en marsj i Turmusiya der de etter marsjen skulle plante oliventrær og demonstrere mot en israelsk bosetting.

På veien mot stedet der de skulle plante oliventrærne, ble demonstrantene stanset av israelske soldater. Det oppsto sammenstøt og soldatene skjøt så tåregass mot demonstrantene, forteller utenlandske pressefotografer som var vitne til hendelsen.

Kastet stein

I Ramallah stengte mange palestinere butikkene sine i protest mot drapet på Ein, og palestinske ungdommer kastet stein mot israelske soldater som holder vakt rundt en jødisk bosetting like i nærheten av byen, opplyser palestinske sikkerhetskilder.

Situasjonen mellom israeler og palestinere har tilspisset seg de siste ukene etter at ti israelere og utenlandske besøkende har blitt drept i palestinske angrep i Jerusalem og i de okkuperte palestinske områdene. I samme periode har titalls palestinere blitt drept, deriblant de fleste som mistenkes for å ha stått bak de omtalte angrepne.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus