Kraftig vind blåste av tak og trær rev ned strømlinjer

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kraftige uværet som feide inn over Østlandet natt til onsdag, felte mange trær, rev opp hustak og førte til strømbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I Østfold blåste store deler av et tak i Sarpsborg a natt til onsdag. Folk ble bedt om å holde seg innendørs i området for å unngå å bli truffet av flygende gjenstander.

En rekke parkerte biler ble imidlertid truffet av takrester og gjenstander, og påført skader.

Også i Larvik melder brannvesenet at de måtte rykke ut for å sikre et tak som var i ferd med å løsne.

Toget rammet

Uværet førte til skader på jernbanen og forsinkelser i togtrafikken flere steder. Onsdag morgen satt ti personer innesperret i et tog mellom Mysen og Slitu i Østfold etter at kjøreledningen hadde falt ned på taket, melder NRK. Dermed måtte de reisende vente til personell hadde jordet toget, ifølge Jernbaneverket.

NSB meldte selv om at et tre hadde falt ned på kjøreledningen ved Hauketo i Oslo. Dermed måtte ett spor sperres og morgentrafikken ble rammet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På Sørlandet mistet 1.900 husstander strømmen fordi trær falt over ledningene, Fædrelandsvennen. Brudd i en høyspentledning førte til strømstans i Arendal og Tvedestrand. I løpet av morgentimene falt antallet strømløse til snaut 800 etter hvert som arbeidet med utbedring av feilene kom i gang.

Trampoline og juletre

Politiet mange andre steder på Østlandet melder om et ukjent antall trær som har blåst over ende og sperret veier. I Larvik måtte brannvesenet rykket ut for å sikre et juletre.

På E18 ved Kjellstad i Lier knakk en lysmast. I Rygge blåste en strømstolpe ned og førte til at ledninger ble liggende i veibanen, mens en strømstolpe lenge sto i fare for å blåse over ende på Rolvsøy i Fredrikstad.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen som savner trampolinen sin i Langesund? Den står midt i veien ved Skjærgården hotell, meldte Telemark politidistrikt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vanskelige kjøreforhold

I Arendal feide blåsten stoler og bord inn igjennom vinduene i en restaurant i Langbryggen. Uteserveringen er stengt, fastslo Agder politidistrikt.

Til fjords hadde Redningsselskapet sin fulle hyre med å berge verdier ved Dronningen på Bygdøy i Oslo.

Med uværet kom det også svært mye nedbør, noe som førte til vanskelige kjøreforhold, ikke minst i hovedstaden.

– Det har regnet tett i hele natt og det er mye vann i veibanen på hovedveiene i Oslo. Kjør forsiktig, oppfordrer Oslo politidistrikt.