Meny

Her synger justisministeren ut mot kvinnevold

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har innhentet hjelp fra en litt sur gitar.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) har funnet fram gitaren og synger ut mot kvinnevold på YouTube.

Det er Forum for Kvinner og Utviklingsspørsmål (Fokus) som har satt i gang kampanjen hvor kjente og ukjente utfordres til å synge ut mot vold mot kvinner.

Roser initiativet

Det var likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik som utfordret justisministeren.

– Vold mot kvinner er et alvorlig samfunnsproblem både her i Norge og i verden for øvrig. Der for synes jeg det er et kjempegodt initiativ når Fokus har satt i gang denne kampanjen hvor man kan synge ut mot vold mot kvinner for å få mer oppmerksomhet rundt et tema som er altfor tabubelagt i dag, sier Anundsen i videoen Justis- og beredskapsdepartementet har lagt ut på YouTube.

Sang Pippi-sangen

Utfordringen går ut på å synge innen det er gått 48 timer, eller å donere penger til formålet.

– Vi har ikke fått inn så mye penger, for oss handler det om å bli synlige, sier daglig leder Gro Lindstad i Fokus til TV 2.

Også Lindstad ble nødt til å synge ut da hun ble utfodret.

– Jeg valgte Pippi-sangen, for den handler jo om at det man ikke har gjort før, det kan man sikkert. Etterpå fikk jeg høre av mine kolleger at jeg burde beholde dagtidsjobben, for jeg hadde ingen sangkarriere foran meg, sier Linstad til kanalen.

Sur gitar

Justisminister Anundsen gikk på sin side for Simon & Garfunkels «Bridge over Troubled Water».

– Jeg vil takke Sunniva Ørstavik for å ha utfordret meg til på gjøre noe jeg ikke er spesielt egnet til, nemlig å synge. Men jeg skal ikevel gjøre et forsøk i den gode saks ånd. Jeg har innhenta litt hjelp fra en ganske sur gitar, men vi får se hvordan det blir. Et vers av «Bridge over troubled water».

Likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne (Frp) og arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) har også tatt utfordringen på strak arm.

Anundsen utfordret videre Politiets Fellesforbund og forbundets leder Sigve Bolstad.

Leder synger for full hals

Daglig leder i FOKUS Gro Lindstad startet kampanjen med å utfordre Erna Solberg, kronprinsesse Mette-Marit og Petter Stordalen til å synge favorittsangen sin for å vise avstand mot vold mot kvinner i ny kampanje.

Se Lindstad synge her:

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus