Meny

Kontrollkomiteen vil ha flere fakta om asylbarna

I et møte tirsdag besluttet Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité å be justisminister Anders Anundsen (bildet) om innsyn i all kommunikasjon om saken. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité vil ha flere fakta på bordet i saken om asylbarna som er sendt ut fra Norge.

I et møte tirsdag besluttet komiteen å be justisminister Anders Anundsen (Frp) om innsyn i all kommunikasjon om saken mellom Justisdepartementet, Politidirektoratet (POD) og Politiets utlendingsenhet (PU) når det gjelder hvilke instrukser som er blitt gitt om utsendelse av lengeværende asylbarn.

Komiteen vil også ha alle tallene på bordet om hvor mange barn som er sendt ut, sier komitémedlem Bård Vegar Solhjell (SV).

– Vi vil gjerne ha innsyn i rapporteringene som er gjort om dette, og på tallgrunnlaget, sier han og peker på at de ulike etatene har kommet med vidt forskjellige versjoner om hvordan kommunikasjonen mellom dem har foregått.

– Vi ønsker å se kommunikasjonen mellom dem. Grunnen til det er at det er svært viktig at det Stortinget bestemmer, blir satt ut i livet og blir forstått blant dem som skal gjøre det, sier Solhjell.

Les også: Anundsen fikk vite om 133 barne-tvangsreturer

Ifølge tall som NTB har innhentet fra Politiets utlendingsenhet, er 108 asylbarn med mer enn tre års botid sendt ut fra Norge i løpet av årets ti første måneder.

Det er betraktelig flere enn tallet som Politidirektoratet la fram mandag, som viser at 76 lengeboende asylbarn er sendt ut av Norge hittil i år, nesten dobbelt så mange som i fjor, til tross for beskjed fra justisminister Anders Anundsen (Frp) om at disse barna ikke lenger skal prioriteres for uttransportering.

Direktoratets tall omfatter imidlertid bare barn med en botid på fire år eller mer.

Les også: Anundsen løpende orientert om tvangsreturer

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus