Meny

Støre kritisk til Lundestads Nobel-utspill

Ap-leder Jonas Gahr Støre er sterkt uenig i synspunktene til avtroppende Nobel-direktør Geir Lundestad. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også tidligere utenriks- og statsministere må kunne sitte i nobelkomiteen, mener Ap-leder Jonas Gahr Støre. Han er kritisk til utspillene fra avtroppende Nobel-direktør Geir Lundestad.

Til NRK sier Støre seg uenig i Lundestads utsagn om at komitémedlemmene som et minimumskrav bør kunne snakke godt engelsk.

– Det Lundestad sier om at du må være veldig god i engelsk og nærmest professor i historie som han selv, synes ikke jeg nødvendigvis er det eneste som må til, uttaler Støre.

Les også: Kolberg: Lundestads uttalelser er uakseptable

I helgen sa Geir Lundestad til Aftenposten at han – etter å ha tenkt mye på spørsmålet – mener at tidligere stats- og utenriksministre ikke bør sitte i komiteen.

Det synet støtter ikke Støre.

– Man kan godt debattere om det bør være sånn eller slik, men det å ha vært utenriksminister eller statsminister er ikke diskvalifiserende for å kunne mene noe om hvordan verden ser ut, sier Støre til NRK.

Samtidig er Ap-lederen kritisk til at den avtroppende direktøren for Det Norske Nobelinstitutt kom med utspillene nå, rett før prisutdelingen.

Les også: Lundestad tar kraftig oppgjør med Nobelkomiteen

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus