Meny

– Ustabil mann bak bombetrussel mot Arlanda

Deler av Arlanda lufthavn utenfor Stockholm er evakuert på grunn av en bombetrussel. (Foto: Johan Nilsson /TT / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som trolig sto bak bombetrusselen mot et fly på Arlanda utenfor Stockholm, er mentalt ustabil, ifølge svenske medier. Truslene førte til store forsinkelser i flytrafikken.

En bombetrussel førte tirsdag til store forsinkelser på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. En mann i 50-årene er pågrepet.

Store deler av utenriksterminalen ble stengt som følge av hendelsen, men tirsdag ettermiddag gikk flytrafikken som normalt. Bombeeksperter hadde da gjennomsøkt flyplassen, men ikke rapportert om noe funn.

En mann i 50-årene ble allerede på formiddagen tatt hånd om av politiet etter at han skal ha sagt til ansatte på flyplassen at det muligens var en bombe om bord på et SAS-fly, og at sønnen hans muligens hadde pakket ned en bombe i en veske, ifølge Aftonbladet.

– Diktet opp

Avisen har snakket med flere kilder som sier at mannen oppsøkte personalet på et Germanwings-fly som skulle til Hamburg.

– Det virket som om han fant på ting etter hvert som det kom ansatte og pratet med ham, sier en passasjer til Aftonbladet.

Grove trusler

– Han er mistenkt for grove trusler, opplyser politiets pressetalsmann Lars Byström, som føyer til at mannen ikke formelt er siktet ennå.

Deler av utenlandsterminalen på Arlanda ble sperret av og reisende evakuert fra terminalbygningen og fra flyet fra Germanwings.

Også et SAS-fly ved siden av Germanwings-flyet ble evakuert. I tillegg ble flere fly som skulle lande på Arlanda, omdirigert.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus