Meny

– Det blir full storm

Illustrasjonsfoto: Colourbox

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det neste døgnet er det ventet uvær over hele landet.

Meteorolog Ingrid Bentsen ved Meteorologisk institutt sier til Dagbladet at det er ventet skikkelig innevær over hele landet det kommende døgnet. 

– Det er minusgrader nå, men det blir plussgrader til natten. I fjellet har vi sagt at det vil bli vanskelige kjøreforhold med mye vind, snø og snøfokk i ettermiddag og kveld. Mest vind blir det på Vestlandet, der det er ventet full storm, sier hun til avisen.

Bentsen maner også til forsiktighet:

– Man bør være oppmerksom på at båtene er fortøyd og at ikke løse gjenstander slenger rundt om kring. Grunnet kjøreforholdene bør man være forsiktige om man skal over fjellet, sier Bentsen.

– Kan blåse over ende campingvogner

Statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt uttaler til VG at det blir uvanlig mye vind i Sør-Norge.

– Uværet kommer inn tirsdag kveld, og blir kraftigst i løpet av natten og onsdag. Vi har varslet kraftselskapene om at det blir uvanlig mye vind i områder hvor dette er uvanlig, så dette skal bli ivaretatt av dem.

– For folk flest kan det dreie seg om å passe på at ting ikke ligger løst, at båter er forsvarlig festet. Jeg ser ikke bort fra at dette er vind som kan blåse over ende campingvogner og båter som står på land, sier hun.

Sjekk været der du er

Full storm

Moxnes mener det vil være lurt å passe godt på julepynten med vindkast opp i 20 meter per sekund i innladet på Sør- og Østlandet.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel om sterk vind og store nedbørsmengder på Vestlandet tirsdag ettermiddag og kveld.

I Rogaland er det ventet mellom 30 og 50 millimeter nedbør enkelte steder, og liten storm på kysten og i fjellet. Det ventes full storm på kysten og i fjellet i Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus