Meny

Gisseltaker på Oslo-hotell erkjenner straffskyld

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 41 år gamle mannen som tok en ansatt ved et hotell i Oslo som gissel mandag, erkjenner straffskyld. Mannen krevde fritt leide og 1 million euro og framsatte også en bombetrussel.

– Han har svart på alle spørsmål fra politiet og erkjenner straffskyld etter den foreløpige siktelsen om frihetsberøvelse, sier 41-åringens forsvarer Jørgen Mowinckel overfor VG.

Den siktede 41-åringen fra Ungarn ble avhørt i flere timer på politihuset på Grønland mandag kveld.

– Han er lei seg for det han har gjort, sier Mowinckel til avisen.

Royal Christiania

Gisseldramaet ved Hotel Royal Christiania startet litt over klokka 10 mandag.

– Det ble raskt klart at hotellet savnet en av sine ansatte og at han var å anse som et gissel, forteller stabssjef Johan Fredriksen i Oslo politidistrikt.

Les også: Østeuropeisk mann (41) tok renholder som gissel – krevde én million euro

Mandag kveld ble også gisselet avhørt av politiet. Tirsdag vil det bli tatt stilling til om den pågrepne 41-åringen skal framstilles for varetektsfengsling, opplyser politioverbetjent Harald Bøhler ved seksjon for organisert kriminalitet til NTB.

Lapp med krav

Det var en annen hotellansatt som var inne på hotellrommet og fikk overlevert en lapp med gisseltakerens krav.

– Mannen krevde fritt leide og en større pengesum, og han sa at han hadde utplassert en bombe, sier stabssjef Fredriksen.

Ifølge politiet opererte gisseltakeren alene, og de mistenker ham ikke for å ha noen form for terrortilknytning.

Bombetrusselen viste seg å ikke være reell. Gisseltakeren endret også på kravene i samtale med politiets forhandlere, men stabssjefen ønsker ikke å gå i detalj om hvordan forhandlingene pågikk. Mannen fikk ikke innfridd noen av sine krav, ifølge politiet.

Elektrosjokkvåpen

Gisselet var en mannlig renholdsansatt.

– Han ble truet med elektrosjokkvåpen og kniv. Det var svært belastende for gisselet, som ellers er uskadd, fortsetter Fredriksen.

Den pågrepne mannen var på hotellet som gjest og har bodd der siden 3. desember. Han snakket godt engelsk og har vært i Norge som besøkende, ifølge politiet.

Politiet har ingen holdepunkter for at gisseltakingen skal ha noen sammenheng med utdelingen av Nobels fredspris.

Begge fredsprisvinnerne ankom Oslo mandag foran selve utdelingen onsdag, og det er et stort oppbud av politimannskaper og helikoptre i hovedstaden.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus