Yara vil ikke utlevere dokumentasjon før korrupsjonssak

Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
Illustrasjonsfoto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Like etter nyttår starter rettssaken der fire tidligere toppledere i gjødselselskapet Yara må svare for en korrupsjonstiltale. I forkant forsøker selskapet å hindre utlevering av interne dokumenter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I løpet av høsten har det vært flere runder i retten hvor striden har stått om hvorvidt Yara må utlevere dokumentasjon til Oslo tingrett, skriver Dagens Næringsliv. Selskapet har dessuten forsøkt å få tilbakelevert materiale som har vært beslaglagt.

Når rettssaken starter 5. januar, er det ikke selskapet, men tidligere konsernsjef Thorleif Enger og konserndirektørene Tor Holba, Kenneth Wallace og Daniel Clauw som sitter på tiltalebenken.

Les også: Yara-sjefen må gå

Selskapet Yara vedtok tidligere i år en bot på 295 millioner kroner for korrupsjon i Libya, India og Russland. Selskapet mener dermed de er ferdige med saken.

Ingen av kjennelsene om utlevering og tilbakelevering av dokumentasjon er rettskraftige ennå.

– Når vi blir bedt om å utlevere dokumenter som inneholder informasjon eller forhold som vi mener er av sensitiv konkurransemessig karakter, ønsket vi ikke å utlevere det, sier kommunikasjonsdirektør Esben Tuman i Yara.