Fant nytt offer i serieovergripersak

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtalemyndigheten har utvidet siktelsen mot den 43 år gamle mannen som til nå har vært siktet for fire grove overgrep i perioden 2008-2014.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I det omfattende beslaget av mannens foto- og datautstyr har Kripos funnet fram til et nytt forhold og utvidet siktelsen til også å gjelde barnepornografi, melder VG.

– Han er siktet for produksjon og besittelse av slikt materiale. Det er ikke noen kobling mellom overgrepene som var kjent fra før og det nye punktet i siktelsen, sier presseansvarlig Ida Dahl Nilssen i Kripos.

Mannen tilsto etter å ha blitt gjort kjent med at politiet hadde funnet hans DNA på flere av åstedene.

Han ble pågrepet i sitt hjem på Østlandet i midten av oktober i år. Gjennomgangen av beslaget som ble gjort i boligen hans er fortsatt ikke avsluttet.

Bakgrunnen for den utvidede siktelsen, er funnet av ett bilde. Barnet på fotografiet er identifisert og skal ikke være ett av siktedes egne.

– Min klient erkjenner straffskyld for forholdet som gjelder dette bildet, sier hans forsvarer, advokat Kai Roger Vaag.

Siktede ble mandag varetektsfengslet i nye fire uker i Oslo tingrett. Han er ilagt brev- og besøksforbud, men kan få kontrollerte besøk av sin kone og to barn.

Politiet har jaktet på ham siden 2004 etter at han onanerte foran flere tenåringsjenter ved Ulsrudvannet i Østmarka i Oslo.