Satyarthi glad for oppmerksomheten fredsprisen gir

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den indiske fredsprisvinneren Kailash Satyarthi sier han er svært spent på å motta Nobels fredspris, og mener prisen er en ære for alle barn i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Satyarthi ankom Oslo Lufthavn sammen med flere familiemedlemmer i 12.20-tiden mandag ettermiddag.

– La meg uttrykke min takknemlighet overfor Den Norske Nobelkomité og det norske folk. Dette er en ære for alle barn i verden, sa fredsprisvinneren da han kom ut av VIP-området på Gardermoen en knapp time senere.

– Barneslaveri, barnearbeid og barneekteskap har lenge vært et forsømt område. Nå får vi oppmerksomhet fra både politikere og mediene, fortsatte Satyarthi.

Onsdag mottar han fredsprisen sammen med pakistanske Malala Yousafzai, som kommer til Norge mandag kveld. I løpet av tiden i Norge skal de to gjennom et tettpakket program med bankett, konsert, fakkeltog, møte med norske skolebarn, utstillingsåpning og tildelingsseremoni.

Les også: Kolberg: Lundestads uttalelser om Nobelkomiteen er uakseptable

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mottakelsen på Gardermoen er første gang Nobelkomiteens leder Thorbjørn Jagland og Nobelinstituttets direktør Geir Lundestad sammen opptrer offentlig etter sistnevntes kritiske uttalelser om Nobelkomiteens sammensetning fredag.

Lundestad mener blant annet at personer som har vært statsminister eller utenriksminister, ikke burde sitte i komiteen, fordi det bidrar til å politisere prisen. Jagland har vært begge deler.