Meny

Fredsprisvinner Satyarthi tatt imot på Gardermoen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den indiske fredsprisvinneren Kailash Satyarthi ble møtt av Thorbjørn Jagland og Geir Lundestad da han satte sine føtter på norsk jord mandag.

Flyet med Satyarthi landet i 12.20-tiden mandag ettermiddag. Onsdag mottar han fredsprisen sammen med pakistanske Malala Yousafzai, som ankommer Norge i 20.30-tiden.

Nobelprisvinnerne kan vente seg hyllest og festivitas tre dager til ende. I løpet av tiden i Norge skal de gjennom et tettpakket program med bankett, konsert, fakkeltog, møte med norske skolebarn, utstillingsåpning og tildelingsseremoni.

Mottakelsen på Gardermoen er første gang Nobelkomiteens leder Jagland og Nobelinstituttets direktør Lundestad sammen opptrer offentlig etter sistnevntes kritiske uttalelser om Nobelkomiteens sammensetning fredag.

Lundestad mener blant annet at personer som har vært statsminister eller utenriksminister, ikke burde sitte i komiteen, fordi det bidrar til å politisere prisen. Jagland har vært begge deler.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus