Meny

Kripos bedt om å bistå etter dødsvold på Stord

En mann i 50-årene døde etter å ha blitt utsatt for grov vold på Stord i Hordaland natt til søndag. Politiet har siktet en mann i 40-årene i saken. (Foto: Henrik Mundal Andreassen / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To eksperter fra Kripos er på vei til Stord for å bistå med den tekniske etterforskningen etter at en 50 år gammel mann søndag døde etter et slagsmål.

Kripos bekrefter overfor Bergens Tidende at to kriminalteknikere er på vei til Stord etter henvendelse fra det lokale politiet. Kripos kan imidlertid ikke si om teknikerne går i gang med undersøkelser allerede mandag

– Vi har bedt om bistand fra Kripos på den tekniske siden. Vi ønsker hjelp fra dem til kriminaltekniske undersøkelser, sier Stord-lensmann Roald Raunholm.

Politiet håper å kunne gjennomføre avhør i løpet av dagen av den 40 år gamle mannen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Den siktede er foreløpig ikke blitt avhørt inngående om hendelsen. Vi håper å få avhørt mannen i løpet av mandagen. Han sitter i arresten i Haugesund og er foreløpig ikke framstilt for varetekstfengsling. Han vil heller ikke bli framstilt i dag, opplyser lensmann Raunholm i en pressemelding.

Obduseres mandag

Den avdøde 50-åringen obduseres ved Gades Institutt i Bergen. Obduksjonen startet mandag morgen.

– Politiet arbeider med å kartlegge hendelsesforløpet og fortsetter med den tekniske etterforskningen på åstedet samt taktisk etterforskning, opplyser Raunholm.

Huset der slagsmålet fant sted, er fortsatt sperret av politiet i påvente av at de tekniske undersøkelsene kan sluttføres.

To menn og to kvinner var samlet i leiligheten hos den nå avdøde mannen i Sagvåg på Stord da det skal ha brutt ut en krangel mellom dem, ifølge Bergens Tidende.

Grov vold

Da krangelen eskalerte, skal mannen ha blitt utsatt for grov vold med en stump gjenstand og påført store hodeskader. En kvinne, den siktedes partner, skal ha pådratt seg lettere skader.

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokken 7 søndag morgen, og klokken 13.45 opplyste sykehuset at den 50 år gamle mannen var død som følge av skadene han ble påført.

Ifølge lensmann Raunholm ble den døde 50-åringen utsatt for stump vold med en gjenstand. Han ønsker imidlertid ikke å si noe mer om hva slags gjenstand som har blitt brukt.

– Stump vold er per definisjon med en gjenstand. Vi snakker ikke da om bare knyttnever. Men detaljer rundt hendelsen har jeg ingen kommentar til, sier lensmannen.

– Lei seg

Den siktedes advokat Kjell Steinsbø opplyste til NTB søndag at mannen erkjenner de faktiske forhold, og har det svært vanskelig.

– Han er forferdelig lei seg og fortvilet, sa Steinsbø søndag ettermiddag. Han ønsker ikke å si noe mer om omstendighetene rundt hendelsen før den siktede har forklart seg.

Ifølge Bergens Tidende er den siktede en tidligere bokser som har deltatt i flere mesterskap, men som måtte legge opp på grunn av helseproblemer.

Politiet har tidligere opplyst at de ikke utelukker at siktelsen kan bli utvidet.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus