Meny

– 21 døde etter tyfon på Filippinene

Mange innbyggere i Tacloban city hadde behov for hjelp etter herjingen fra tyfonen Hagupit. Foto: Rowel Montes / Reuters / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tyfonen som rammet Filippinene i helgen, kostet 21 mennesker livet, ifølge Røde Kors. Tyfonen er på vei mot Manila.

18 personer mistet livet i Samar-provinsen, hvor tyfonen Hagupit traff med en vindstyrke på opptil 58 meter per sekund lørdag, ifølge Røde Kors på Filippinene.

Hundretusenvis har begynt å vende hjem etter at tyfonen avtok i styrke natt til mandag norsk tid. Ifølge FN ble 717.000 mennesker evakuert før stormen traff.

Tyfonen var mandag på vei vestover mot landets hovedstad Manila, som huser 12 millioner innbyggere. Flere tusen mennesker har søkt ly i skoler og andre evakueringssentre. Skoler, børsen og flere offentlige kontorer holder stengt, og flere flyavganger er innstilt på grunn av stormen.

For få dager siden betegnet meteorologene Hagupit som en kategori fem-tyfon, men den avtok kraftig i styrke på vei over Stillehavet, og søndag svekket den seg ytterligere til kategori to.

Stormen er den kraftigste som har rammet landet så langt i år.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus