Meny

Ytre høyre i Ungarn:

Lederen for halvmilitære høyreekstremister tatt som narko-handler

HALVMILITÆRT OG GUDELIG: Nemzeti Örsereg viser sin styrke. Men deres øverste kaptein er tatt av politiet for narkotikahandel, melder avisa Népszabadság. Foto: Nemzeti Örsereg

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 38 år gamle lederen for Nasjonal Vaktstyrke i Ungarn ble tatt på fersken i marihuana-handel. Hjemme hos ham viste det seg å være mer narkotika.

De sverger troskap til høyverdige idealer - den hellige krone og «Guds universelle og evige lover».

Men nylig ble lederen, eller kapteinen som de kaller det, for den nasjonalistiske, halvmilitære bevegelsen Nemzeti Örsereg (Nasjonal Vaktstyrke) tatt av politiet i ferd med å avslutte en marihuana-handel i et parkeriingshus i byen Nyiregyháza, melder avisen Népszabadság.

Les også: Viktor Orbán forbyr rasistkonferanse i Budapest

Mengden var større enn hva som trengs til personlig bruk. Og den 38 år gamle Zoltán Sipos viste seg å ha større mengder narkotika gjemt i leiligheten sin.

Sipos var uvillig til å si noe om saken, men ville gjerne vite hvem som var kilden, da avisen oppsøkte ham for en kommentar.

Han ville heller ikke svare på spørsmål om siktelsen i en narkoaffære gjør at han må gå av som leder for bevegelsen.

Ifølge Népszabadság har Nemzeti Örsereg nære kontakter til det høyreorienterte partiet Jobbik.

Les også: Jøde-hets ryster Ungarns parlament

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus