Meny

Fem sivile drept i nye kamphandlinger i Øst-Ukraina

4300 MENNESKELIV TAPT: Ukrainas president Petro Porosjenko oppmuntrer sine tropper ved byen Chuguiv i Kharkiv-regionen lørdag. Foto: AFP PHOTO/ SERGEY BOBOK/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem sivile er drept i nye voldshandlinger i Øst-Ukraina – to dager før en planlagt våpenhvile skal tre i kraft, ifølge lokale myndigheter.

Tre sivile ble drept og 10 såret natt til søndag i opprørsbastionen Donetsk, der eksplosjoner og skuddsalver fortsatt kunne høres søndag formiddag, ifølge myndighetene i byen.

I tillegg ble to sivile drept da en granat landet ved et hus i landsbyen Kryakivka, ifølge den regjeringsvennlige guvernøren i opprørsregionen Lugansk.

Kampene er nå konsentrert i Lugansk, Donetsk og området rundt Debaltseve, ifølge den ukrainske hæren.

Observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har også rapportert at en rekke kolonner med totalt 60 umerkede kjøretøy har satt kursen mot Donetsk fra den opprørskontrollerte byen Sjakhtarsk.

Regjeringen i Kiev har varslet at en ny runde med fredsforhandlinger med de prorussiske opprørerne starter i Minsk tirsdag. Samme dag har begge parter blitt enige om at en ny våpenhvile skal tre i kraft. Krigen i Øst-Ukraina har kostet mer enn 4.300 menneskeliv.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus