Meny

Danmarks integrasjnsminister Manu Sareen:

– Vi må la innvandrerne ta ansvar for sine egne liv

HALVPARTEN PÅ OFFENTLIG TRYGD: Danmarks integrasjonsminister Manu Sareen vil stille strengere krav til innvandrere. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I altfor mange år har det danske velferdssystemet unnlatt å stile tilstrekkelige krav til innvandrere. Det skal bli annerledes nå.

Det sier den danske integrasjonsministeren Manu Sareen til Jyllands-Posten søndag.

Sareen tilhører partiet Radikale Venstre i en regjering ledet av sosialdemokraten Helle Thorning-Schmidt. Han reagerer på ferske tall om innvandreres yrkesdeltakelse lagt fram av Danmarks Statistik.

Nesten halvparten av ikke-vestlige innvandrere i alderen 30-59 år livnærer seg av offentlige velferdsordninger. Som i Norge er det store variasjoner ut fra opprinnelsesland.

Les også: Ledigheten blant innvandrere over tre ganger så høy

68 prosent av somalierne, 66 prosent av libaneserne og 65 prosent av irakerne i denne aldersgruppa er på offentlige velferdsordninger.

Manu Sareen mener det danske samfunnet har gjort innvandrerne en bjørnetjeneste ved å la dem ta imot offentlige ytelser uten krav til at de skal arbeide.

– Det er nok ikke lenger noen hemmelighet at vi i mange år mer eller mindre pakket innvandrerne for mye inn, så man nesten fratok dem ansvaret for deres eget liv. Det har nesten vært lettere for oss å sette dem på førtidspensjon i stedet for å stille krav og sette dem i arbeid, sier integrasjonsministeren.

Les også: Tidligere Manifest-leder: Det er tryggere i Sverige

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus