Meny

Amerikansk korrespondent fengslet i Iran

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Washington Posts korrespondent i Iran, som har sittet varetektsfengslet i Teheran siden juli, fikk lørdag forkynt siktelsen. Hva den består i, har ingen fått vite.

– Vi er forferdet og opprørte over rapportene om at Jason Rezaian, Washington Posts korrespondent i Iran, nå er siktet for uspesifiserte forbrytelser, sier avisens sjefredaktør Martin Baron.

Rezaian har dobbelt statsborgerskap og har vært avisens korrespondent i Teheran siden 2012. I juli ble han pågrepet og varetektsfengslet, uten at iranske myndigheter har gitt noen forklaring på hvorfor.

Familien har hyret advokat, men han har ennå ikke fått tilgang til Rezaian i det beryktede Evin-fengselet.

– Den iranske regjeringen har aldri sagt hvorfor Jason ble pågrepet eller hvorfor han har sittet i varetekt i over fire måneder uten tilgang til advokat. Jason er amerikansk statsborger og anerkjent journalist, sier Baron.

Amerikanske myndigheter har gjentatte ganger tatt opp saken med ledelsen i Teheran, men heller ikke de har fått noen forklaring på hvorfor han sitter i varetekt.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus