Meny

Strømmen tilbake på Sunnmøre

MISTET STRØMMEN: Statsminister Erna Solberg var blant de mange som ble rammet av et enormt strømbrudd som mørkla store deler av Sunnmøre. Foto: Torstein Bøe (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nesten hele Sunnmøre ble mørklagt da det oppsto en feil i hovednettet lørdag kveld. De fleste skal nå ha fått strømmen tilbake.

Strømbruddet skjedde i 19.30-tiden, og rammet innbyggere fra Romsdalsfjorden til fylkesgrensa i Sogn og Fjordane, ifølge kraftselskapet Mørenett. I alt mistet mellom 70.000 og 80.000 innbyggere strømmen.

– Det var en feil i hovednettet mellom Sunndalsøra og Ørskog som førte til strømbruddet. Vi har forsøkt å koble det opp igjen, men det falt ut på ny, sier divisjonsleder i Mørenett, Peter W. Kirkebø til NTB lørdag kveld.

– Vi har koblet opp reservenettet og de fleste skal ha fått strømmen tilbake. Vi fortsetter på reservenettet gjennom natta, legger han til.

Har kontroll

Reservenettet har noe lavere kapasitet enn hovednettet, men Kirkebø sier dette neppe vil bli et problem.

– Nå tyder det på at vi har kontroll, at det er stabilt og at folk beholder strømmen, sier han.

Det er Statnett som eier og drifter kraftlinjen der feilen oppsto.

– Det jobbes for å gjenopprette strømforsyningen, og flere områder skal nå ha fått strømmen tilbake, men enkelte områder gjenstår. Vi beklager de ulemper dette medfører, sier Statnett i en pressemelding.

Statsministeren rammet

Blant dem som ble rammet var statsminister Erna Solberg (H) som befant seg på middagsselskap da strømmen gikk.

– Festmiddag under stort strømbrudd på Sunnmøre. En ropert er allerede fremskaffet til talerne, skriver hun på Twitter.

Solberg var tidligere på dagen i Tomrefjord for å døpe Norges nye overvåkingsfartøy.

Politiets beredskap normal

Ifølge operasjonsleder i Sunnmøre politidistrikt, Kenneth Sæthre, var politiets beredskap som vanlig under strømbruddet.

– Det er mørkt og ubehagelig for folk. Telefonlinjene våre fungerer som normalt, og folk får tak i oss. Det er det viktigste, sa han til NTB i rundt klokken 20.30.

– Vi har ikke fått meldinger om problemer på grunn av strømnettet, fortsatte han.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus