Meny

Eldre kvinne bekreftet omkommet etter brann i Oslo

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En eldre kvinne ble funnet død etter en brann på St. Elisabeth-hjemmet på Nordstrand i Oslo lørdag formiddag.

Det tok flere timer før brannvesenet fikk kontroll over brannen som startet i 11-tiden.

– Bygget er totalskadd, og det er lite å redde ut der ifra. Brannvesenet driver med en kontrollert nedbrenning av bygget, sier operasjonsleder Tor Grøttum i Oslo politidistrikt til NTB i 16-tiden lørdag.

Hentet ut

En halv time etter at brannen brøt ut ble én person bekreftet omkommet. Personen, som er en eldre kvinne, ble hentet ut. Røykskader skal være dødsårsaken, ifølge politiet.

Brannen startet trolig i leiligheten til den avdøde kvinnen og spredde seg mellom etasjene.

– Det er et veldig vanskelig bygg å slukke, sa brannsjef Jon Myroldhaug i Oslo brann- og redningsetat til NTB like før klokken 14 lørdag.

– Det er et betongbygg med etasjeskiller av betong, men det er mye utforinger og omforminger av terrassegulv. Vi sliter med å få kontroll over brannen, og kommer til å holde på en stund ennå.

I alt 40 brannfolk ble satt inn i slukningsarbeidet, som var vanskelig å få kontroll på.

Evakuerte

I alt 29 personer har blitt evakuert som følge av brannen. De fikk midlertidig tilhold i et bygg like ved, før mange av dem har blitt tatt hånd om av pårørende.

Det er ikke meldt om noen andre skader som følge av brannen, men det er mange eldre menneske med svekket helse som er evakuert. En del av dem har blitt tatt hånd om av helsevesenet, ifølge politiet.

– Det jobbes med å skaffe et alternativt bosted for de evakuerte. Vi er i dialog med eierne av hjemmet og Oslo kommune, opplyser Grøttum.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus