Meny

– Al-Qaidas globale terrorsjef drept i Pakistan

SLUTT: En mann i Islamabad ser TV-nyheten om at al-Qaida-lederen Adnan El Shukrijumah erdrept av den pakistanske hæren. AFP PHOTO/Farooq NAEEM/NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det pakistanske forsvaret opplyser lørdag å ha drept Adnan El Shukrijumah, som FBI anser som al-Qaidas sjef for globale aksjoner.

Shukrijumah er også blitt knyttet til den såkalte terrorplanleggingssaken i Norge fra 2010. Han er også blant annet anklaget for å ha planlagt bombeangrep mot T-banen i New York og London.

– I en etterretningsoperasjon tidlig på morgenen ble al-Qaida-lederen Adnan El Shukrijumah drept av den pakistanske hæren, heter det i uttalelsen.

Aksjonen skjedde i Shinwarsak i Sør-Waziristan ved grensen til Afghanistan, hvor pakistanske Taliban og dets allierte holder til.

Shukrijumah er født i Saudi-Arabia, men vokste opp i USA. Han har lenge vært etterlyst av amerikanske myndigheter, og var ansett for å være et høyt rangert medlem av al-Qaida.

USA hadde utlovet en dusør på 5 millioner dollar som kunne føre til at Shukrijumah ble pågrepet. FBI har beskrevet ham som sjef for al-Qaidas globale aksjoner og dermed etterfølgeren til den angivelige hjernen bak angrepene 11. september, Khalid Sheikh Mohammed.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus