Meny

Mystisk katt forvirrer i Bulgaria

Mystisk katt forvirrer i Bulgaria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Plutselig en dag ble katten lysegrønn.

En lysegrønn katt har de siste ukene gått gatelangs i den bulgarske byen Varna.

Katten har vært vanskelig å ikke se for lokalbefolkningen, og mange har spurt seg hva som har skjedd med den, skriver Daily Mail.

Selv om mange i begynnelsen mistenkte at det firbeinte dyret ble malt grønn, mener mange nå at kattens egen dumskap er grunnen til den spesielle fargen. Katten skal nemlig ha sovet i en dam av syntetisk maling i en garasje. Ifølge flere medier viser fargen ingen tegn til å forsvinne.

Historien om den lysegrønne katten går nå verden rundt og flere av verdens største aviser omtaler saken.

Les også: Nå får du ikke lov til å løfte katten etter nakkeskinnet

GRØNN: Den bulgarske katten ble farget grønn etter å ha sovet i maling, mener lokalbefolkningen. Foto: YouTube/SkjermdumpGRØNN: Den bulgarske katten ble farget grønn etter å ha sovet i maling, mener lokalbefolkningen. Foto: YouTube/Skjermdump

– Menneskelig påført

Veterinær og daglig leder ved Skien Dyreklinikk Camilla Aschehoug Krogsrud er imidlertid skeptisk til historien om at katten sovnet i malingen.

– Det ser ut til å være menneskelig påført, antagelig med en form for fargespray siden det dekker hele kroppen på en veldig jevn måte, sier hun til ABC Nyheter.

Krogsrud forteller at det kan være farlig for dyr å få farget pelsen.

– Det er aldri fordelaktig for dyret å få farget pelsen. Virkestoffene i malingen kan være farlig om den trekke inn i huden. Det kan være svært irriterende for katten og i noen tilfeller være vanskelig å fjerne.

Les også: Ungdommer steinet katten Busan til døde

– Aldri sett lignende

– Enten må fargen kjemisk fjernes dersom den er oljebasert, eller den fargede pelsen faller til slutt av etter mange måneder. Det kan likevel forhindre normal gjenvekst av ny pels, sier veterinæren.

Åshild Roaldset, klinikksjef ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, sier hun aldri har opplevd lignende i Norge.

– Katter er normalt vare for lukter og ting som kan være skadelige for dem.

– Jeg har aldri tidligere opplevd å få inn en katt som er farget mine 13 år som veterinær, sier hun.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus