Meny

Kong Harald i Myanmar: – Vi ba ikke om dette

Kong Harald og dronning Sonja lot seg imponere av den mektige Sulamuni pagoden i Bagan under besøket i Myanmar. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kong Harald sier han synes det er leit at myndighetene tvangsflyttet familier og jevnet husene deres med jorda i forbindelse med kongeparets besøk i Myanmar.

Tidsskriftet Irrawaddy skrev onsdag at en rekke fattige familier er blitt hjemløse fordi myndighetene ikke ville at kongeparet skulle se de fattigslige bosetningene.

Slottet uttalte at kongeparet ikke ønsket dette, men at de tvert om ville se det ekte Myanmar. Fredag sier kong Harald selv følgende til NRK om avsløringen:

– Det er veldig leit. Vi har ikke bedt om dette i det hele tatt. Vi skulle ha en privat mottakelse her, men dette er noe de har ønsket.

Bakgrunn: Myanmar fjernet slum for kongeparets skyld

Kongen mener ryddingen av slumområdet viser at landet fortsatt er langt unna demokrati.

– Jeg tror vi får ta det på den kappen at vi er i en demokratiseringsperiode og at dette kanskje er et bevis på at de har et stykke å gå ennå, sier han til NRK.

Utenriksdepartementet understreker også at Norge ikke på noen måte hadde noe med tvangsflyttingen å gjøre og har varslet at det vil ta opp saken med myndighetene i Myanmar.

Reaksjon: UD vil ta opp slumfjerning med Myanmar

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus