Meny

PST ransaker bolig etter terrorpågripelse

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet ransaker fredag formiddag leiligheten til en 23 år gammel terrorsiktet mann fra Fredrikstad som tidligere samme dag ble pågrepet av PST.

Ifølge TV 2 er mannen en sentral person i det ekstreme islamistiske miljøet i Østfold. TV-kanalen skriver at norskpakistaneren kom tilbake fra Syria fredag 7. februar med skuddskader og ble siktet for å ha deltatt i en terrororganisasjon i Syria.

Selv hevdet 23-åringen at han drev med nødhjelp i det krigsherjede landet.

Påtaleansvarlig i PST, politiadvokat Anne Karoline Staff, sier til TV 2 aksjonen var nødvendig av hensyn til etterforskningen.

– Som ledd i en pågående straffesak har vi foretatt en pågripelse og gjennomfører ransaking i en bolig, sier Staff til NTB.

Ransaking

Seniorrådgiver Siv Alsén i PST sier til NTB at mannen tidligere er siktet etter straffelovens paragraf 147d.

Staff ønsker ikke å fortelle hva slags opplysninger det var som førte til at politiet fredag gikk til pågripelse av 23-åringen.

Hun sier det fortløpende vurderes om mannen skal fremstilles for varetektsfengsling. Det er ikke kjent om siktelsen vil bli utvidet.

Staff sier gjennomgang av mulige beslag og nye avhør vil være ledd i den videre etterforskningen. Det er ikke planlagt flere pågripelser i saken.

– Intet nytt

– Det er intet nytt i den saken annet enn at han er pågrepet for avhør om forhold før februar 2014, sier den siktedes forsvarer, advokat John Christian Elden til TV 2.

I straffelovens paragraf 147d står det at man kan straffes med fengsel i inntil seks år dersom man «danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler».

Staff ønsker ikke kommentere om fredagens aksjon har noen sammenheng med den siste terrortrusselen som PST framla i starten av november. Der kom det fram at det er sannsynlig at et forsøk på terrorangrep mot Norge kan skje i løpet av de neste 12 månedene.

Politi, Forsvaret og beslutningstakere kan være mål, ifølge trusselvurderingen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus