Meny

Filippinene ruster seg for ny tyfon

Mange har forlatt hjemmene sine og flyttet inn i denne kirken i Tacloban sentralt på Filippinene i påvente av at tyfonen Hagupit skal treffe land lørdag. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På Filippinene søker tusenvis av mennesker ly i kirker, skoler og andre midlertidige tilfluktssentre i frykt for en ny katastrofe.

Landets meteorologer advarer om at en tyfon kan komme til å ramme landets østlige provinser, som i fjor ble ødelagt av den kraftige tyfonen Haiyan.

Tyfonen Hagupit er ventet å treffe land lørdag og blir ifølge meteorologene den kraftigste hittil i år.

Befolkningen i de sentrale delene av Filippinene lider fortsatt under ødeleggelsene fra fjorårets katastrofe. 8. november i fjor mistet over 7.000 mennesker livet her, og fortsatt bor flere hundre tusen mennesker i kystområdene som ble ødelagt av tyfonen Haiyan.

– Mange bor nær sjøen i midlertidige skur eller telt som vil bli ødelagt av et nytt uvær, sier generalsekretær Åsne Havnelid i Røde Kors.

I byen Tacloban ligger flere bygninger fremdeles i ruiner.

– Vi har lært fra Haiyan. Alle her er livredde, sier Rita Villadolid (39), som fredag har søkt tilflukt inne i en stadion sammen med familien sin og flere hundre andre.

Andre har søkt ly inne i kirker og skoler, som regnes for å være byens mest robuste bygg, mens velstående borgere har sjekket inn på hotell. Fly- og ferjeavganger er innstilt, og skoler og butikker er stengt en rekke steder på Filippinene.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus