Meny

Eriksson klar med omstridte lovendinger

Høring om Navs utfordringer i Stortingets Kontroll- og konstitusjonskomite. Utgangspunktet er Riksrevisjonens siste og kritiske rapport. 2013. Statsråd Robert Eriksson (Frp) på vei inn til høringen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) har gjort ferdig et omdiskutert lovforslag om økt adgang til midlertidige ansettelser. Forslaget oversendes Stortinget fredag.

Dermed skiller Eriksson ut de mest omdiskuterte endringsforslagene knyttet til arbeidsmiljøloven i et eget lovforslag, skriver Dagsavisen. Resten av endringene i arbeidsmiljøloven skal komme senere.

Både Frp og Høyre gikk til valg på å myke opp reglene for midlertidig ansettelser, og i juni kom forslaget om at en skal kunne ansette noen midlertidig uten at det er begrunnet i et midlertidig behov på arbeidsplassen.

Les også: Arbeidsministeren vil ta makt fra LO

Eriksson vil også foreslå å beholde den såkalte fireårsregelen, etter det Dagsavisen erfarer. Det vil si at en vikar ikke kan være ansatt mer enn fire år i strekk på samme arbeidsplass uten å få fast jobb.

Det kan skape trøbbel for Eriksson i Stortinget. Da Eriksson sendte ut forslaget på høring i sommer, var Venstre raske ute med å si at de kunne gi regjeringen flertall til endringene.

Men med noen klare forbehold. Blant dem at fireårsregelen skulle bli snevret inn til en toårsregel. Heller ikke KrF ville støtte en slik oppmyking.

Les også: Eriksson har gått fra rask til treg

– Vi ønsker ikke å åpne for en generell adgang til midlertidige ansettelser, og er tvert imot opptatt av en innsnevring av dagens regler når det gjelder hvor lenge du skal være midlertidig ansatt før du får din første faste jobb, sa KrFs Kjell Ingolf Ropstad til Dagsavisen da endringene ble sendt ut på høring.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus