Meny

Nazi-jeger hevder at Brunner døde for lenge siden

Alois Brunner var en nær medarbeider av Adolf Eichmann og sendte minst 125.500 europeiske jøder i nazistenes konsentrasjonsleire. Foto: AP / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske nazi-jegeren Serge Klarsfeld avviser meldingene om at Alois Brunner levde til for fire år siden og hevder at den tyske nazi-toppen har vært død i over 20 år.

Brunner var en nær medarbeider av Adolf Eichmann og sendte minst 125.500 europeiske jøder i nazistenes konsentrasjonsleire.

Etter krigen flyktet han fra Tyskland til Egypt, og i 1954 fant han veien til Syria. Ifølge Simon Wiesenthal Center, som viser til en tysk etterretningsrapport, levde Brunner i Damaskus helt til 2010 da han døde, 98 år gammel.

Les også: Tysk nazi-topp død i Syria

Den franske advokaten og nazijegeren Serge Klarsfeld avviser dette og fastholder at Brunner døde for over 20 år siden.

– Vi vet at han i 1992 ble båret ut av leiligheten sin og kjørt vekk i ambulanse. Han var ved svært dårlig helse på den tiden, og jeg kan vanskelig se for meg at han levde til 2010, sier Klarsfeld.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus