Meny

NASA-test utsatt til fredag

Raketten som skal frakte Orion-kapselen, sitter klar til utskyting på Cape Canaveral i Florida. Oppskytingen ble torsdag utsatt. Foto: Scott Audette (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den planlagte oppskytingen av NASAs Orion-fartøy ble torsdag utsatt på grunn av vanskelige vindforhold og tekniske vanskeligheter.

Oppskytningen av NASAs nye romkapsel ble først satt på vent på grunn av vanskelige vindforhold, før problemer med ventiler i bæreraketten gjorde at testen til slutt ble utsatt til fredag.

Planen var opprinnelig at Delta IV-raketten, som skal bære NASAs nye flaggskip ut i verdensrommet, skulle ta av klokken 13 norsk tid fra Cape Canaveral i Miami.

Utviklingen av Orion-fartøyet har pågått i mange år og oppskytingen blir det første forsøket på å sende kapselen ut i verdensrommet. Testturen skal ta drøye fire timer, og den ubemannede kapselen skal lande i Stillehavet sørvest for San Diego etter to lange omløp rundt jorda.

Orion er et fartøy designet for lange romferder. NASAs drøm om å sende mennesker til Mars hviler i stor grad på den uprøvde kapselen. I første omgang er det meningen at astronauter skal besøke en asteroide, før en Mars-ferd tidligst står for tur om 20 år.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus