Meny

Drapssiktet 15-åring prøvde å ta pistol fra politiet

Sosionom Anne Kristin Gillebo Backlund ble drept ved institusjonen Små enheter i Asker. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 15-årige jenta som har tilstått drap på en institusjonsansatt i Asker, forsøkte etter et fengslingsmøte å ta en pistol fra en politibetjent.

Hendelsen fant sted under fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett onsdag i forrige uke, bekrefter politimester Terje Nybøe overfor VG.

– Siktede tok tak i tjenestepistolen, men polititjenestekvinnen reagerte, og siktede klarte derfor ikke å ta den til seg. I tillegg er hylsteret laget slik at det er vanskelig å få tak i våpenet. Våre rutiner er fulgt, sier politimesteren.

Les også: Drapssiktet 15-åring fremstilles for forlenget varetekt

Det er beslutningen om midlertidig bevæpning av politiet knyttet til den skjerpede trusselvurderingen som gjorde at politiet var bevæpnet.

15-åringen er siktet for drap på sosionom Anne Kristin Gillebo Backlund (30) ved institusjonen Små Enheter på Vollen i Asker tirsdag 28. oktober.

Jenta har erkjent straffskyld for drapshandlingen, men ikke for å ha planlagt drapet.

Les også: 15-åring erkjenner straffskyld for drap

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus