Drapssiktet 15-åring prøvde å ta pistol fra politiet

Sosionom Anne Kristin Gillebo Backlund ble drept ved institusjonen Små enheter i Asker. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.
Sosionom Anne Kristin Gillebo Backlund ble drept ved institusjonen Små enheter i Asker. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix.

Den 15-årige jenta som har tilstått drap på en institusjonsansatt i Asker, forsøkte etter et fengslingsmøte å ta en pistol fra en politibetjent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hendelsen fant sted under fengslingsmøtet i Asker og Bærum tingrett onsdag i forrige uke, bekrefter politimester Terje Nybøe overfor VG.

– Siktede tok tak i tjenestepistolen, men polititjenestekvinnen reagerte, og siktede klarte derfor ikke å ta den til seg. I tillegg er hylsteret laget slik at det er vanskelig å få tak i våpenet. Våre rutiner er fulgt, sier politimesteren.

Les også: Drapssiktet 15-åring fremstilles for forlenget varetekt

Det er beslutningen om midlertidig bevæpning av politiet knyttet til den skjerpede trusselvurderingen som gjorde at politiet var bevæpnet.

15-åringen er siktet for drap på sosionom Anne Kristin Gillebo Backlund (30) ved institusjonen Små Enheter på Vollen i Asker tirsdag 28. oktober.

Jenta har erkjent straffskyld for drapshandlingen, men ikke for å ha planlagt drapet.

Les også: 15-åring erkjenner straffskyld for drap

Personvernpolicy